OBILJEŽAVANJE DANA ANTIFAŠISTIČKE BORBE U RIJECI I PGŽ

SVEČANA AKADEMIJA UOČI DANA ANTIFAŠISTIČKE BORBE: RIJEKA JE UVIJEK STAJALA NA PRAVOJ STRANI

U povodu Dana antifašističke borbe u Guvernerovoj palači održana je svečana akademija čiji su sudionici podsjetili na vrijednosti antifašizma i obljetnicu koja podsjeća na formiranje prvog partizanskog odreda u okolici Siska koje je prethodilo formiranju istovjetnih odreda širom tadašnje Jugoslavije, ali i Primorja i Gorskog kotara.

Na svečanoj akademiji govornici su bili:

  • Zlatko Komadina, župan PGŽ
  • Marko Filipović, gradonečelnik Rijeke
  • Dinko Tamarut, predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista
  • Vojko Obersnel, predsjednik Udruge antifašističkih boraca i antifašista,

U ime Udruge ratnih veterana 128.br HV „Sveti Vid“ Rijeka svečanoj akademiji prisustvovao je predsjednik Udruge Walter Cvjetan.

Polaganja vijenaca na spomenik osloboditeljima Rijeke, 22.lipnja 2024.g

Vijence su položili delegacija Grada Rijeke predvođena gradonačelnikom Markom Filipovićem i predsjednicom Gradskog vijeća Anom Trošelj, delegacija Primorsko-goranske županije, Udruga antifašističkih boraca i antifašista Grada Rijeke, Savez antifašističkih boraca i antifašista Primorsko-goranske županije, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata te predstavnici političkih stranaka koje djeluju u Rijeci.

Iz Udruge ratnih veterana 128.br HV „Sveti Vid“ Rijeka na obižlježavanju su sudjelovali predsjednik Udruge Walter Cvjetan i tajnik Branko Novak.

KONTAKT:
Pomerio 26, 51 000 Rijeka
udruga128brhv@gmail.com
099 8851130
administrator web stranice: stane.linic@gmail.com

Copyright@Udruga128.br HV "Sveti Vid"- Rijeka