128.br HV „Sveti Vid“ Rijeka je dobila svoju ulicu u Korenici.

AKTIVNOSTI UDRUGE DOMOVINSKI RAT
Predsjednik Udruge Ivan Lerga, prof. pričuvni bojnik HV

Udruga 128.br HV „Sveti Vid“ Rijeka u suradnji sa Udrugom roditelja i udovica iz Domovinskog rata Primorsko goranske županije tradicionalno i ove je godine, 26. rujna, organizirala obilazak Ličkog ratišta te polaganje vijenaca na mjestima pogibije pripadnika 128.brigade / Čanak, Ibrišići, Perušić, Gospić, Korenica/, kao i polaganje vijenaca na spomeniku hrvatskim braniteljima na Ljubovu.

Unatoč lošem vremenu i uz poštovanje svih mjera zaštite u ovom periodu pandemije COVID-19 putovanje je prošlo u odličnom raspoloženju.

Gradovi domaćini ovom posjetu / organizacija ručka i druženja sa predstavnicima domaćina, udrugama roditelja i udovica Ličko-senjske županije /se svake godine mijenjaju te ove godine na red došla Općina Plitvička jezera, tj Korenica.

Domaćin, Općina Plitvička jezera, je ove godine pripadnicima 128.brigade HV, prve postrojbe HV koja je tijekom VRO OLUJA 1995.godine ušla u Korenicu i u njoj uspostavila svoje zapovjedno mjesto, iskazala posebnu čast dodjeljivanjem naziva jedne ulice u Korenici ulicom 128.brigade HV. Tako sada 128-brigada ima svoj trg u Rijeci te ulice u Kastvu i Korenici.