Obuka 4.pukovnije pričuvnog sastava OS RH iz PGŽ na slunjskom poligonu

AKTIVNOSTI UDRUGE

 

Pripadnik Udruge 128.br HV “Sveti Vid” na obuci

Na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” u Slunju u srijedu, 21. studenog 2018. održan je završni dio obuke 4. pješačke pukovnije pričuvnog sastava Oružanih snaga RH, kojoj je nazočio zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Siniša Jurković.

Obraćajući se pripadnicima 4. pukovnije iz Primorsko-goranske županije, general Jurković izrazio je zadovoljstvo njihovim odazivom i motivacijom te ukupnim rezultatima koje su postigli na obuci. Također, naglasio je važnost organiziranja i daljnjeg održavanja razvrstane pričuve, njenu ulogu u odgovorima na sigurnosne ugroze, kao i pomoći civilnoj zajednici u situacijama elementarnih nepogoda.

Zapovjednik Pješačke pukovnije pukovnik Zoran Pervan istaknuo je kako se pozivu odazvao visok postotak pozvanih pričuvnika, njih 117 s područja Primorsko-goranske županije, koji su na obuci od 16. do 22. studenog. “Obuka se provodi u cilju osposobljavanja i pripreme pričuvnika za samostalnu provedbu procesa vojnog donošenja odluka i procesa vođenja postrojbi, a između ostaloga uključuje i obuku osvježenja iz rukovanja osobnim naoružanjem,” pojasnio je pukovnik Pervan.

Pripadnici Udruge 128.br HV “Sveti Vid” na poligonu Slunj.

Izvor:MORH