PSIHOLOŠKA POMOĆ ZA BRANITELJE SA PODRUČJA PGŽ
VAŽNA OBAVIJEST

U Područnom uredu Rijeka, MINISTARSTVA HRVATSKIH BRANITELJA je od 01. 06. 2023. g. započela s radom Sanja Jurjako, dipl. psiholog – profesor na radnom mjestu više stručne savjetnice u MHB, PO RIJEKA.

Sanja Jurjako će pružati psihosocijalnu pomoć/savjetovanje obiteljima poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih HB-a iz DR-a, HRVI iz DR-a / HB iz DR-a i članovima njihovih obitelji, pripadnicima HVO-a i članovima njihovim obitelji, te civilnim žrtvama rata.

Raditi će na programu preventivnih sistematskih pregleda HB/HRVI iz DR-a, informiranju o pravu na medicinsku/fizikalnu rehabilitaciju, smještaj u Veteranske centre i Dom Hrv. Veterana u Lipiku, kontaktima obitelji nakon suicida HB/HRVI i u slučajevima pokušaja/prijetnje suicida HB/HRVI, redovitim obilascima HRVI 100% I skupine, programu stručnog osposobljavanja i zapošljavanja nezaposlenih HB, organizaciji hodočašća HV, policije i HB u Svetište Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici itd.

Gospođa Jurjako radila više od 17 godina u MORH-u od čega 15 godina u Zapovjedništvu kopnene vojske na radnom mjestu časnika za vojnu psihologiju, te ima dugogodišnje iskustvo u radu s djelatnim vojnim osobama od kojih mnogi imaju i status HB iz DR-a.

Zainteresirani korisnici mogu kontaktirati gđu Sanju Jurjako na broj telefona 051 329 522, osobno doći u područni ured Ministarstva u Rijeci, Zametska 88 ili se obratiti putem e-maila: sanja.jurjako@branitelji.hr radnim danima od ponedjeljka do petka od 8.00 do 16.00 sati

KONTAKT:
Pomerio 26, 51 000 Rijeka
udruga128brhv@gmail.com
099 8851130
administrator web stranice: stane.linic@gmail.com

Copyright@Udruga128.br HV "Sveti Vid"- Rijeka